Campanya de prevenció del Mosquit Tigre
Enviat per admin el 07/07/2017 12:52
Amb l'arribada de l'estiu, arriben també les plagues de mosquits i altres insectes que tan molestes poden resultar-nos. Per això, des de la Generalitat Valenciana s'ha llançat una campanya per prevenir la proliferació del mosquit tigre i les seues picadures.
Recordeu que la mesura preventiva més efcaç és buscar i eliminar els focus de cria, petites acumulacions d'aigua. Solució inofensiva i gratuïta.

Notícia Ampliada
El mosquit tigre és un mosquit invasor que prové del sud-est asiàtic i associat al comerç internacional que s'està estenent per tot el món. S'ha instal·lat ja en nombrosos països del continent europeu, inclòs Espanya. A la Comunitat Valenciana, s'ha detectat la seua presència de forma creixent en distintes localitats de les tres províncies.
Este mosquit té capacitat per a actuar com a vector de malalties com ara el dengue i el chikungunya encara que també pot ser vector competent per a la transmissió d'altres virosis, com el virus del Zika. Les femelles, si estan infectades amb virus, tenen la capacitat de transmetre'ls als seus descendents.
El mosquit tigre sol picar durant el dia. Encara que el seu període d'activitat és molt variable segons les condicions climàtiques, a la Comunitat Valenciana està actiu tot l'any, encara que la major activitat es produïx entre els mesos de maig i novembre.
Sol fer diverses picadures seguides, ja que la femella necessita alimentar-se diverses vegades, la qual cosa produïx diverses faves, quasi sempre en les cames. Pot picar-nos dins de casa però preferix fer-ho en l'exterior. S'amaga en les zones de vegetació ombrívoles i a recer del vent. Té un vol àgil i discret i sol actuar prop del sòl, la qual cosa dificulta veure'l i per això les cames resulten ser les més afectades. El seu desplaçament és en distàncies curtes.
La picadura normalment sol passar desapercebuda. És la reacció posterior la que sol ser molesta. Sovint dura uns quants dies i està acompanyada de coentor. En la majoria dels casos, les picadures es poden tractar a casa fàcilment. No obstant això, algunes persones poden presentar reaccions més molestes, o fins i tot infeccions, que requerixen consultar un professional sanitari.