ValenciCastellanoEnglish (History)Franais (Historie)
Administrar

Ajuntament d'Alcàntera de Xúquer
19/06/2019 20:08


Telecentre

 

 


Qu s un Telecentre?

 

Qu es pot fer en un Telecentre?

 

De qu dispose en el Telecentre?

 

On est el Telecentre d'Alcntera de Xquer?

 

Horari

 

Normes d's

 

Qu fer si s'oblida la contrasenya?

 

Qu fer si s'oblida el nom d'usuari?

 

Connectar equips itinerants

 

Com donar d'alta o registrar menors d'edat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Qu s un Telecentre?

 

Els telecentres sn espais pblics dotats amb l'equipament necessari per a disposar d'accs gratut i de qualitat a Internet i a les noves tecnologies.

 

 

- Qu es pot fer en un Telecentre?

 

En un Telecentre es pot conixer, aprendre, utilitzar i promoure l's d'Internet i de les noves tecnologies.


D'aquesta manera, en un Telecentre es pot aprendre a utilitzar un ordinador i diferents programes informtics, cercar informaci per Internet, comunicar-nos amb altres persones, realitzar activitats quotidianes per Internet (comprar, cercar treball, realitzar gestions bancries, etc).


Per a aix, en els telecentres s'organitzen cursos de formaci i s'engeguen projectes i iniciatives amb la finalitat de fomentar l's dels mateixos.

 

 

 

- De qu dispose en el Telecentre?

 

 • Connexi a Internet de Banda Ampla.
 • Ordinadors personals per a navegaci i per a accs a serveis avanats.
 • Xarxa local sense fil (WLAN). Els ciutadans poden acudir al Telecentre i connectar-se a Internet gratutament amb els seus propis equips porttils dotats d'una targeta wi-fi.
 • Perifrics (impressora, escner).

En els telecentres existeixen responsables, dinamitzadors, etc, per a informar i orientar sobre el funcionament del Telecentre, les activitats que es realitzen, els resultats obtinguts, donar trasllat de necessitats i propostes de millora, etc.

 

 

- On est el Telecentre d'Alcntera de Xquer?

 

Pots trobar-lo en la segona planta de la Casa de la Msica (C/ Jaume Primer, n 40).

 

 

- Horari:

 

Dilluns a divendres, de 16:00 a 20:30.

 

 

- Normes d's:

 

 • Els menors de 16 anys, durant l'horari escolar, haurien d'accedir al Telecentre acompanyats d'un pare o tutor.
 • Es prendran les mesures necessries per a garantir el respecte entre els usuaris de manera que en els Centres siga possible treballar degudament sense sorolls ni molsties causades per altres usuaris.
 • Es garantir la neteja dels Centres i s'equiparan amb papeleres o altres utensilis necessaris per al seu bon manteniment.
 • No es podr accedir a pgines web amb continguts pornogrfics, racistes, xenfobs, sexistes, violents o terroristes.
 • No es podr installar en els equips cap tipus de programa o aplicaci sense autoritzaci dels responsables del Centre.
 • L's indegut dels equips i les modificacions en la configuraci haurien de suposar l'expulsi immediata i definitiva del Centre.
 • S'establiran usos prioritaris dels equips del Centre.

 

 

- Qu fer si s'oblida la contrasenya?

 

Si a un usuari se li oblida la seua contrasenya, en la pantalla d'inici de sessi pot punxar sobre la pregunta: "Va oblidar la seua contrasenya?" i accedir a una pantalla en la qual se li formular la pregunta recordatori que el propi usuari va fixar en el moment de donar-se d'alta. Ens trobem amb 2 seccions, "Recordar Pregunta" i "Canviar Contrasenya". En el primer d'ells a l'introduir el nostre usuari en la casella "Nom d'usuari", si s correcte (si existeix) en la secci "Canviar Contrasenya" ens apareixer la pregunta a la qual hem de respondre i confirmar resposta perqu el sistema ens permeta canviar la nostra contrasenya actual (que no recordem) per altra nova. Quan canviem la contrasenya podrem accedir novament amb aquesta nova dada i el nostre nom d'usuari que seguir sent el mateix.

 

 

- Qu fer si s'oblida el nom d'usuari?

 

Hem d'acudir al responsable de nostre Telecentre, com usuari autoritzat a travs del Centre de de gesti integrat de serveis (CdGIS) podr sollicitar el reseteig del nostre usuari o gestionar altre tipus d'incidncies relacionades amb l'accs per usuari i contrasenya. Solament ser necessari el nostre nom, cognoms i DNI.


No servir intentar donar-nos d'alta amb altre usuari, doncs al demanar-nos el DNI se'ns llanar un missatge advirtiendonos que no s possible crear l'usuari associat a aqueix DNI per que ja existeix.

 

 

- Connectar equips itinerants


Un equip itinerant, s un porttil propietat de l'usuari que duga al Telecentre per a connectar-se a la xarxa.


Qualsevol usuari del Telecentre pot utilitzar el seu propi ordinador porttil. Sols es necesari que l'ordinador tinga la seua prpia connexi WIFI i l'usuari ho mantinga en el rdio de cobertura del Punt d'Accs que est proporcionant la Xarxa d'rea Local. L'usuari haur de seleccionar la xarxa sense fil de nom "Internet Rural", i es connectar directament a la Xarxa d'rea Local del Telecentre. El responsable del Telecentre t'ajudar a realitzar tot aquest procs.

 

 

- Com donar d'alta o registrar menors d'edat

 

Cal crear un usuari nou. En la pantalla d'inici a "Crear nou usuari", hem d'emplenar el formulari amb les dades personals del menor. Sota la secci "Dades Personals" hi ha altra cridada "Identificaci" en ella, vam assenyalar la casella d'autoritzaci del tutor i emplenem les dades que se'ns demanen sobre ell, sense oblidar el seu usuari i contrasenya que seran distints als del menor que s'estableixen baix. Desprs d'a procedim de la mateixa forma que si es tractara d'un usuari normal.

 

 
« Febrer 2019 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28