Club Frontenis

El Club Frontenis Alcàntera de Xúquer va ser creat en el mes d’Abril de 1987, és a dir, du ja 35 anys d’historia en el nostre esport. És un club modest, com no podia ser d’altra manera en un poble de 1.400 habitants. El seu nombre de components sempre oscil·la, cada temporada, entre les 35 i les 40 persones.

Si alguna cosa caracteritza a aquest menut club és la seua capacitat per acollir a tos els quals s’han acostat al mateix a la recerca de poder practicar el frontenis, fugint de cualsevól plantejament localista. Per les sues files han passat jugadors de diferents poblacions properes.

Foto club frontenis
Club Frontenis esport base

L’altra característica principal, i el que més ens ha definit des de sempre, ha estat la nostra aposta per l’esport base. Des de el mateix any de la seua creació el CLub ha tingut xiquets i xiquetes competint. Actualment el seu principal orgull és l’Escola de Frontenis del Club, una escola que compta amb uns 60 alumnes, de diverses edats i categoríes. i que ha supossat tot un revulsiu en el Club i en la zona. Allà els més menuts, el futur del frontenis local, practiquen les dues modalitats del frontenis: el preolímpic i l’olímpic. Pero sobretot aprenen esportivitat, saber estar, saber competir, i clar, també aprenen a jugar, la tècnica i la tàctica. El treball del seu director-monitor ha estat impagable. Però això no haguera estat possible sense el pertinent suport municipal.

Encara que modest, aquest Club desde el primer moment ha estat molt actiu, tant en la competició de la comarca on està situat, La Ribera Alta, com, com en competicions oficials federades a distints nivells: provincials, nacionals e internacionals. A nivell del Club, i resumint molt, podem contar com assoliments esportius més destacats la consecució de diversos Campionats de Lliga provincials, diversos títols de copa federació provincial, el subcampionat d’Espanya de Primera Divisió, diverses lligues comarcals, copes comarcals, etc…

A nivell de jugadors el nostre Club conta amb grans figures del panorama nacional i internacional. Alguns d’ells ha estat medallista en la Copa del Món d’Elx 2005, Campió d’Espanya Sub-18, Campió d’Espanya de Juvenils, Subcampió d’Espanya de Promoció, medallista en el mundial Sub-22 de Cuba, Campió d’Espanya d’Olímpica, Campió d’Europa, tercer classificat  en el campionat d’Espanya de preolímpica, vencedors en diversos oberts nacionals, tornejos internacionals, etc. En fi, el currículum, a pesar de la nostra curta edat, es ampli.

El club ha organitzat diversos Oberts Nacionals, Lligues Locals, Competicions de 24 hores, Cuadrangulars, Partits d’exhibició, etc. I ara tenim per davant un difícil repte: ajudar en l’organització del Gran Premi Internacional que es celebrarà en Alcàntera. Esperem que tot isca bé. Gràcies per endavant, a tots els quals en visiten i vam esperar que podeu gaudir. Estem a la vostra disposició.

Però el nostre agraïment volem fer-ho extensible a més personas i entitats. L’esdeveniment no haguera estat possible sense l’aportació de totes les empreses i entitats col·laboradores. Gràcies, com no, als patrocinadors. Gràcies també a la FEP per haver confiat en nosaltres. Gràcies al mateix Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer per la seua ajuda. Gràcies a l’empresa que ens ha remodelat i deixat una magnífica instal·lació. Pero sobretot volem donar les gràcies a tot el persona de la FPCV, amb el seu president al capdavant, que ha estat dia a dia ajudant-nos que açó isquera avant.