Coral “Arpa d’Or”

La coral Arpa d’Or va donar els seus primers passos en la música allà per l’any 1990, quan un grup de veíns i veïnes d’Alcàntera de Xúquer van cantar unes peces al costat de la banda de música del mateix municipi en el concert de Santa Cecilia.

Després d’una breu aparició en un programa televisiu, el 24 d’Octubre de 1992 es fa la presentació oficial com Coral, amb un concert en l’Esglesia Parroquial d’Alcàntera.

Coral Arpa d'or

A partir d’ací i després de la consolidació de l’entitat amb els seus vint components, i sota la direcció d’Enric Ribes, es realitzen cincerts tant “a capela” com acompanyats d’un grup de corda i piano per moltes comarques valencianes.

Desde el mes de Septembre de 1994 la direcció de la Coral ca estar al càrrec de Candi Escrivà. En aquesta etapa es canvia el repertori i destaca la particiapació en la campanya d’estiu del SARC de l’Excma. Diputació provincial de València, en la qual es realitzen concerts per diverses poblacions valencianes. Destaquen també i sobretot, els concerts que anualment realitza la Coral a l’Esglesia d’Alcàntera de Xúquer, tals com el Concert de nadal, el Concerte Sacro i el Concert de primavera.

La direcció de la Coral des del mes d’Octubre de 2001 passa a ser un càrrec de Vicent Domènech, de la Schola Cantorum d’Algemesí, on s’inclouen nous repertoris de caràcter més modern i actual.

Posteriorment i a partir d’Octubre de 2003, la coral passa a ser dirigida per Enrique Hernandis, músic, compositor i professor de percussió, composició i instrumentació, amb la qual la coral arriba a grans èxits.

Actualment i des de Gener de 2006 es troba a càrrec de la coral José Ureía, jove director en la qual  l’entitat ha possat esperances.

  • President: Consuelo Such Martínez.
  • Direcció: C/ Sant Domenech, 48.