Societat Artístic-musical

La Societat Artístic Musical d’Alcàntera de Xúquer va ser fundada el 12 de Abril de 1985 arran d’una iniciativa de l’Ajuntament de la localitat que va trobar resposta i acollida en un nodrit grup de persones del que va eixir la junta fundadora, dirigida per José Luis Garcia i Baranguí.

Inicis societat musical

Entre els objectius inicials de l’Associació figurava el d’incrementar el nivell cultural del poble obrint noves portes als joves, amb un oferiment atractiu i sugerent. Des de aleshores, molts xiquets, joves i adults s’han acostat a l’ambient musical i la dimensió cultural i artística de la música com a part integral de la seua formació.

En setembre de 1990 la Societat Musical va ser inscrita a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a través de la coordinadora comarcal de la Ribera Alta, participant així de les mateixes aspiracions que aglutinen a les més de 500 bandes de tota la Comunitat.

la banda tocant

Ha realitzat diferents concerts a la localitat francesa de Gouzon, amb la que Alcàntera està agermanada, així com a diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

Al 1994 es fa càrrec de la societat una nova junta directiva presidida per Agustín García i Mateu, amb qui la Banda arriba als 40 músics en planter.

A l’Any 2000 comença un nou projecte presidit per José Moragues i Llorente i sota la direcció dels mestre Carles Ferrer i Maurí amb qui es va aconseguir el premi de la diputació a la millor actuació a la plaça de bous de València durant la temporada taurina de 2003.

Des d’agost de 2005 es fa càrrec de l’Associació una jove Junta Directiva presidida per Marta Expósito i Andrés, iniciant així un nou projecte que dirigeix, des de febrer de 2006, el mestre José Enrique Martínez i Esteve.

Actualment la Societat Musical compta amb 170 socis que li donen el seu suport, una Banda Juvenil, amb 25 joves, i una Escola de música que dona continuitat al projecte i que compta amb 12 professors.

La banda actualment